Poctivý blog o poctivých potravinách
Bezva řepa od Tomášků
Ochutnali jste někdy kečup nebo hořčici z červené řepy? Že ne? Tyto a další unikátní produkty z červené řepy vyrábí Bezva řepa. Navštivte malou vesničku Nalžovické Podhájí v malebném okolí Slapské přehrady, nebo si produkty jednoduše objednejte online.
Výrobky Bezva řepa jsou tak oblíbené, že se s nimi můžete setkat v mnoha farmářských prodejnách a obchůdcích v Čechách i na Moravě. Pro aktuální informace například o degustacích sledujte Bezva řepu zde.
„Celý život máme rádi jídlo. Víc než 20 let podnikáme v gastronomii, a dobře víme, že méně je někdy více. Nicméně, dobrý nápad je na počátku všeho.
Kečup z červené řepy jsme vymysleli původně pouze pro užití v naší restauraci. Naši hosté si ho oblíbili: k hranolkům, ke steakům, k zapečeným pokrmům, atd. A stále častěji nás žádali o „kečup s sebou“. A tak jsme začali s Bezva řepou. Po kečupu přišlo čatní, poté kečupy s křenem a česnekem. Směs na špagety byla další a byla to hitovka od začátku. Když kečup, tak musela přijít i hořčice. A naši řadu (prozatím !) uzavírá pomazánka na chleba. Rozhodně nekončíme, řepa nás inspiruje a máme v plánu vytvořit další produkty. Mrzí nás, že spousta lidí má k červené řepě odmítavý postoj, protože zná pouze její ,,kostičkovou“ verzi ze školní jídelny. A přitom může mít tolik různých chutí a využití ! A díky naší směsi na špagety by mohla být oblíbená i ve školách a školkách !
V současnosti se věnujeme hlavně naší Bezva řepě. Nejen výrobě výše uvedených produktů, ale rádi připravujeme dobré a nápadité menu s jejich využitím. A umíme také výbornou svíčkovou, guláš, lasagne, hamburger nebo zvěřinovou paštiku !“
Tomáškovi, https://www.bezvarepa.cz/